Willem Bakker, de oprichter en directeur van Bakker Visserijartikelen, begon in het jaar 1978 in een box met zijn bedrijf. Hij begon met het maken en herstellen van netten voor het bedrijf Torimex uit Scheveningen. Na enkele maanden ging Willem op eigen benen verder en werd de naam veranderd in de huidige naam. Ook werd een grotere huisvesting gevonden in het pand aan de Industrierondweg 26. Na enige jaren werd deze schuur ook te klein en werd er verhuisd naar het huidige pand aan het Inschot 5 / 10.

Willem Bakker Visserijartikelen is al jaren een bekend begrip op Urk. Was het voorheen de bekende weg voor de visserman en visbedrijven, nu weten ook andersoortige bedrijven, ook van buiten Urk en Nederland, ons te vinden. Met ons brede assortiment kunnen we dan ook vele mensen van dienst zijn.

Begin 2003 verhuisd de werkkleding en veiligheidsschoenen naar de overkant. In een mooi pand op nummer 10 werd een complete kledingwinkel ingericht. Hiermee is ons kledingassortiment drastisch uitgebreid. Ook voor bedrukkingen kunnen wij u uitstekend van dienst zijn.

Maar wij zijn niet stil blijven staan. In april 2004 hebben we in de winkel een grote verbouwing achter de rug gehad. De nieuwe ruime zolder is een mooie aanwinst en alle artikelen hebben een eigen, nieuwe plek gekregen. Wij hebben ons assortiment aangevult en nieuwe artikelen toevoegen. Dit alles word op een ruimere en overzichtelijk manier gepresenteerd.